| Finom túrófánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 250 g liszt 250 g félzsírós tehéntúró 2 db tojássárgája 20 g Rama 8 g sütőpor 120 g porcukor kevés vaníliás cukor 1 db citrom reszelt héja egy csiptnyi só Elkészítés: Elkészítés A lisztet összegyúrjuk a tehéntúróval, hozzáadjuk a Ramát, a tojássárgákat, a sütőport, a sót, a cukrot, és a citrom héját. Az egészet összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Forró olajban pár percig, forgatva megsütjük, majd szalvétára szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön. Vaníliás pudinggal, vagy baracklekvárral tálaljuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |