| Kevert sütemény II.( tejcukorallergiásoknak is). receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg. kukoricaliszt, 15 dkg. rizsliszt, 10 dkg. darált dió, 10 dkg. kókuszreszelék, 15 dkg. porcukor, 10 dkg. növényi vaj, vagy margarin, 4 egész tojás, 1 üveg meggybefőtt, vagy 1/2 kg. magozott meggy, 1 kis konzerv kókusztej 12 evőkanál hideg víz, 1 csg. sütőpor, 1 csg. vanilincukor, csipet só, a végén a kisült tészta tetejére őrölt fahéj, és porcukor keveréke. Elkészítés: A száraz anyagokat összekeverem (lisztek, sütőpor, vanilincukor), a tojást szétválasztom a sárgájától. A porcukorral habosra keverem a tojássárgákat, belekeverem a kókusztejet, 12 kanál hidegvizet, és az összekevert szárazanyagokat fokozatosan hozzáadom.(Kézi mixerrel a legjobb)A felvert tojásfehérjét, és az összes hozzávalót (a vajat/margarint felolvasztva). Kivéve a meggyet. Kivajazott tepsibe rakom az összekevert tésztát és a tetejét egyenletesen elsimítom.A levétől leszűrt meggyet a tetejére szórom. A sütőt előmelegítem és előbb 200 fokon, majd, ha már kezd nőni a tészta 180 fokon készre sütöm. Ez kb. fél óra a hőfok csökkentését követően. Amikor elkészült, kiveszem a sütőből és még melegen megszórom a fahéjas cukorral. Ha kihült a tészta, akkor fogyasztható. Jóétvágyat! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: négyLM Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |