| Kenyérmuffin (maradék kenyérből) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg fehérkenyér (héja nélkül) 0,5 dl tej 2 dl tejszín 3 tojás 8 dkg olvasztott vaj 10 dkg kristálycukor 10 dkg dió vagy(diópótló) áztatott mazsola (ízlés szerint) reszelt citromhéj vaj a forma kikenéséhez Elkészítés: A kenyérbelet belemorzsoljuk egy tálba, leöntjük a tejjel és a tejszínnel. Kicsit összekavarjuk, majd hozzáadjuk a langyosra hült vajat, a tojásokat, a cukrot, mazsolát, citromhéjat és a diót. Gépi habverővel addig keverjük, míg teljesen egynemű lesz a massza. A muffinformát vastagon kikenjük vajjal, elosztjuk a tésztát a 12 helyre, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tanácsok: Ha még melegen vaníliasodóval tálaljuk a kisült muffinokat, akkor hasonlít az aranygaluskára. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |