Tutireceptek.hu fejléc

Kenyér alaptészta recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
4 bögre liszt
1 és 1/4 bögre langyos víz
1,5 dkg élesztő
1 ek cukor
1 kk só
1-2 ek olaj (napraforgó, vagy oliva) + kicsi olaj a kenéshez

Variációk:
magok
lilahagyma
olajbogyó
bármi más, ami eszünkbe jut
Ezen hozzávalók térfogatát a lisztéből kell levonni. Pl ha 1/4 bögre magot teszünk bele, akkor már csak 3 és 3/4 bögre liszt kell.

Elkészítés:
A langyos, cukros vízben felfuttatjuk egy kicsit az élesztőt, majd minden egyéb hozzávalóval összegyúrjuk, pár percig dagasztjuk.
Kb 1 óra kelesztés után lisztes deszkán megint átgyúrjuk és cipó, vagy kenyérformát készítünk belőle, lisztes sütőpapírra helyezzük. Én hideg sütőbe szoktam tenni, így még ott is kel egy kicsit. 200 fokon barnára sütjük.

Tanácsok:
A legjobb, ha teljeskiőrlésű liszttel sütjük, de próbálkozhatunk bármi mással is.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: miccer


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Reform gyümölcskenyérke » Tönköly félbarna kenyér » Hagymás zsíroskenyér » Sonka kenyértésztában
» Kenyerünk » Töltött bundáskenyér » Szultánkenyér » Kovászos kenyér egyszerűen
» Szögletes kenyér » Krumpliskenyér » Az én kenyerem » Paleos kenyér
» Sonkával töltött kenyérke » Bundás kenyér másképpen » Rozskenyér » Majom kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.