| Kelt mákos, diós kifli kenyér sütőgép segítségével receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 3,5 dl jó meleg tej, de nem forró, 10 dkg margarin fel darabolva, 3 tojás sárgája, 1 csg. vaníliás cukor, 2 evőkanál cukor, 50 dkg finomliszt./kb.fele liszt, egy nagyobb csipet só, másik fele a liszt./ 1 narancs, vagy citrom reszelt héja, 2,5 dkg élesztő szét morzsolva, erre egy csapott kanál cukor. Mák és dió töltelék: azonos recept szerint készül: 20 dkg mák, vagy dió darálva, l5 dkg cukor, 1 db citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola. 1,5 dl forró tejjel öntök rá. Elkészítés: Ilyen sorrendben a tésztához valókat,a kenyér sütőgépbe tenni. Olyan programot kell választani, ami nem süt, nekem 1óra 30perc./Tészta/ Amikor meg kelt,ki veszem és még át gyúrom. Két fele veszem, ki nyújtom, és 8-8 db négyzetre vágom, ezeket meg töltöm, fel csavarom kifli alakúra, tepsire helyezem.Tetejét én cukros langyos vízzel sütés előtt meg kenem.Be kapcsolom a sütőt, és be teszem a tepsit, ott szépen meg kel, a következő adag, már mehet a forró sütőbe. Tanácsok: Lehet tölteni, mákkal, dióval lekvárral stb.A kiflik elég nagyok, lehet kisebbre is készíteni. A receptet beküldte: csibiusz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |