| 30 perces rozskenyér receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 20 dkg rozsliszt, 15 dkg finomliszt, 2 evőkanál natúr tökmag, durvára törve, 1 csapott teáskanál cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál só, 1 nagy csipet őrölt kömény, ízlés szerint frissen őrölt bors, 5 dkg vaj, folyósra olvasztva és langyosra hűtve, 3 dl natúr joghurt. Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) és kivajazunk, kilisztezünk egy 11x20 cm nagyságú, kb. 6 cm mély, négyzetes püspökkenyérformát. Egy nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a durvára tört tökmagot, a cukrot, a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt, aztán ha szeretjük, adunk hozzá kevés frissen őrölt borsot is. Egy mérőkancsóban kézi habverővel összevegyítjük az olvadt vajat és a joghurtot, majd a keveréket átöntjük a lisztes tálba, és a tésztát fakanállal összedolgozzuk. Nem kell túl alaposnak lenni! A tésztából kézzel bucit formázunk, beletesszük a püspökkenyérformába és 30 perc alatt kenyeret sütünk belőle. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |