| Barckos, mákos túrós rétes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg liszt 1 ek. olaj 4 tojás csipetnyi só 4 szelet toastkenyér 25 dkg túró 1 citrom reszelt héja kb. 12 dkg cukrozott darált mák 5 dkg cukor 4 fél őszibarack (befőtt) 8 fél sárgabarack (befőtt) 7-8 dkg vaj vagy margarin sütőpapír porcukor Elkészítés: A lisztet az olajjal, 1 tojással, 1,75 dl vízzel és csipetnyi sóval sima, rugalmas tésztává dolgozzuk. Cipóvá formáljuk, és letakarva, kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Közben a toast kenyerek héját levágjuk, belsejüket apróra kockázzuk. A túrót simára keverjük 3 tojással, a citromhéjjal, a kenyérkockákkal, a darált mákkal és a cukorral. A felezett őszi- és sárgabarackokat vékony cikkekre vágjuk. Ezután a vajat megolvasztjuk. A tésztát lisztezett konyharuhán vékonyra nyújtjuk. Lisztezett kézzel, kézfejünkön át hártyavékonyságúra húzzuk ki, majd megkenjük az olvasztott vaj kétharmadával. A túrómasszát és a gyümölcsöket elosztjuk a tészta elülső harmadán. A rétest a konyharuha segítségével feltekerjük, végeit összenyomjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Tetejét megkenjük a maradék vajjal. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon kb. 30 percig sütjük. Még melegen meghintjük porcukorral. Felszeletelve kínáljuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |