| Kelkáposztás sajtos galuska receptEgytálételek Hozzávalók: 25dkg.kelkáposzta 50dkg.liszt 3 egész tojás só bors szerecsendió 2-3 ek olaj 15-20 dkg.sajt Elkészítés: Mosás után a kelkáposztát nagyon vékonyra szeleteljük.Olajon dinszteljük.Sózzuk,borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt szerecsendiót.Amikor puha leturmixoljuk vagy szétnyomjuk.A tojásokat kevés sóval külön felverjük.Hozzáadjuk a már hűlt kelkáposztához.Liszttel sűrű nokedlit kavarunk.Kifőzzük.Beletesszük egy kivajazott jénaiba vagy tepsibe.Forró sütőbe tesszük! Annyi időre,hogy a sajt aranysárgára piruljon. Tanácsok: Finomabb ha már a kel megérett.Rétesliszt jobb bele. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: winny Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |