| Kálvinista mennyország receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg Rama Sütőmargarin; 1 csomag sütőpor kb. 12 gramm; 35-40 dkg finomliszt pontosabban amennyit a tészta felvesz; 3 evőkanál tejföl; 10 dkg kristálycukor kb. 1 dl A töltelékhez: 5-6 dkg mazsola ez el is maradhat; 1 darab citrom lereszelt héja; 3 evőkanál kristálycukor; 3 csomag vaníliás cukor; 2 tojás; 1 kg tehéntúró; 25 dkg lebbencstészta + só A kikenéshez: diónyi Rama Sütőmargarin A tészta lekenéséhez: 1 darab tojás Elkészítés: Könnyű linzertésztát készítünk: a margarint először magában, majd a cukorral és a tejföllel keverjük habosra. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekkel össze gyúrjuk. Akkor jó, ha az átlagnál lágyabb, jól nyújtható omlós tészta lesz belőle. Elfelezzük, folpackba csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük, míg a tölteléke elkészül. Ehhez a lebbencstésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. A túrót villával összetörjük, majd a tojásokkal, a vaníliás cukorral, a kristálycukorral, a citrom reszelt sárga héjával és a mazsolával összekeverjük. A teljesen lecsöpögtetett tésztával összeforgatjuk. Az egyik tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon kinyújtjuk, azután egy margarinnal kikent nagy tepsibe (38x30 cm) simítjuk. A túrós, tésztás keveréket egyenletesen ráhalmozzuk. A másik omlós tésztát is kinyújtjuk, az előzőeket befedjük vele. A tetejét felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk és porcukorral behintve tálaljuk. A receptet beküldte: andland Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |