| Kekszes-almás finomság - ahogy én készítem receptSütemények, édességek Hozzávalók: • 1 kg alma • 8 dl víz • 20 dkg cukor • 3 csomag vaníliás pudingpor • kb. 50 dkg szögletes háztartási keksz • 6-6 evőkanál kakaópor és porcukor • 5 dkg vaj v. Rama margarin Elkészítés: Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és 5 dl vízben puhára főzzük a cukorral. A pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve sűrűre főzzük. Egy tepsit kirakunk a keksz 1/3-ával, és a langyos krém felét rákenjük. Befedjük egy réteg keksszel, rákenjük a krém másik felét, majd a maradék keksz következik. A tetejére csokimázat öntünk. (A csokimázhoz 6 evőkanál kakaóport és 6 evőkanál cukrot felfőzünk 7-8 evőkanál vízzel, majd a tűzről levéve belekeverünk 5 dkg vajat.) Tanácsok: Lehetőleg 1 éjszakára hagyjuk állni hűtőben. Nagyon finom, és kezdők is bátran belevághatnak! :-) A receptet beküldte: Lilly1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |