| Kecskesajtos saláta zöldfűszeres joghurt-öntettel receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 rúd kecskesajt, 1 kávéskanál koriander mag, 1 zacskó Wellness saláta, 1 pohár joghurt, fél citrom leve, zöldfűszerek: rozmaring, bazsalikom, petrezselyem, koriander. A panírozáshoz: tojás, liszt, 2-3 puffasztott rizsszelet, a sütéshez: olívaolaj. Elkészítés: Egy rúd kecskesajtot ujjnyi vastag korongokra szeletelünk. Aztán jön a panírozás. A különlegesség nem a lisztben, és nem is a tojásban van, hanem a harmadik elemben. Ez itt nem más ugyanis, mint mozsárban vagy kávédarálóban megőrölt puffasztottrizs-szelet, amit egy kevés tört koriander-maggal teszünk ízesen ropogóssá. Ezután a kecskesajt-korongokat a szokásos módon panírozzuk: liszt, tojás, és az ízesített rizs-por. Ha megvagyunk az összessel, tegyük félre őket pihenni, mert minden panírnak jót tesz egy kis állás. Ezalatt elkészítjük a saláta friss, tavaszias öntetét. Körbenézünk frissfűszer-kollekciónkon, és szakítunk mindből egy keveset. Nekünk volt koriander, rozmaring, bazsalikom és petrezselyem. Önök dolgozzanak nyugodtam azzal és amennyit találnak. A lényeg, hogy friss fűszereket vágjunk apróra. Az öntet egyszerű: egy pohár joghurthoz a magokat kiszűrve hozzácsorgatjuk egy fél citrom levét, majd hozzáadjuk a zöldfűszer-vagdalékot. Egy kevés sóval és borssal ízesítjük, majd elkeverjük az egészet. Egy nagyobb serpenyőben fél ujjnyi olajat hevítünk, és megsütjük benne a panírozott kecskesajt-korongokat. Ha már mindkét oldaluk aranylóan barna, kiszedjük és papírtörlőre tesszük őket. És most már csak a keverék összeállítása van hátra. Egy zacskónyi saláta-mixet egy keverőtálba öntjük, és hozzáadjuk a zöldfűszeres joghurtöntetet. Az egészet jól elkeverjük, és kiporciózzuk, mindegyik adagot megpakolva néhány ropogós kecskesajt-darabbal. Jó étvágyat! A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |