| Karfiolos rántott palacsinta receptZöldséges ételek Hozzávalók: 12db üres sós palacsinta Töltelékhez:1 kis fej karfiol(kb.25-30dkg) 2dkg vaj vagy margarin 1 1/2dl tej 1púpozott evőkanál finom liszt 1 tojás,tejfől 1 késhegynyi törött fehér bors 1 csokor petrezselyemzöld ízlés szerint só Bundázáshoz:liszt,tojás,zsemlemorzsa olaj a sütéshez Elkészítés: A karfiolt tisztítás után apró rózsáira szedjük,és szűrőkanálba rakjuk,amit forrásban lévő vízbe lógatjuk.Az újraforrástól számított 3 perc múlva kiemeljük a vízből,és jól lecsepegtetjük. Közben a vajat habzásig hevítjük a liszttel,majd ráöntjük a forró tejet,és folyamatos kevergetés mellett olyan sűrűre főzzük,hogy elváljon az edény falától. Sóval,borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük,belekeverjük a tejfőlt,majd hozzáadjuk a leszűrt karfiolt,végül elkeverjük az egész tojással. A palacsintákat megtöltjük a karfiolos mártással,és ősszegöngyölve,mind a két végét behajtjuk,hogy ne folyhasson ki a tőltelék. Ezutén lisztbe,felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk,és bő forró olajban gyorsan megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk róla,és még melegen,sajtos zöldfűszermártással tálaljuk. A receptet beküldte: NYÁRI MÁRTA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |