| Karfiolos rakott sertésszelet receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók: # 8 szelet sertéscomb # 1,5 kg karfiol # só # bors # citromlé # 4 evőkanál liszt # 1 dl olaj # diónyi vaj # 3 evőkanál zsemlemorzsa # 2 evőkanál mustár # 8 szelet főtt tarja # 1 csokor petrezselyem # 3 tojás sárgája # 6 dl tejföl # 5 dkg trappista sajt Elkészítés: Elkészítés: A húst megmossuk, lecsepegtetjük, kissé kiverjük, besózzuk. A karfiolt megtisztítjuk, nagyobb rózsákra szedjük, és enyhén sós, 2 evőkanál citromlével ízesített vízben majdnem puhára főzzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Összekeverjük a lisztet 1 kávéskanál őrőlt borssal, beleforgatjuk a hússzeleteket, és forró olajban elősütjük (oldalankénk kb. 3-3 perc). Kivajazunk és morzsával meghintünk egy mélyebb sütőtálat. Az aljára 1 sor karfiolt rakunk. A húsokat vékonyan megkenjük mustárral, mindegyikre 1-1 szelet sajtot és tarját helyezünk, és a karfiol tetejére rendezzük sorban, egymás mellé. A megmaradt karfiolokat a tetején elosztjuk. A tojássárgákat összekeverjük a finomra aprított petrezselyemmel, sóval, reszelt sajttal, tejföllel. Ezzel leöntjük a rakott húst, és 25-30 percre a sütőbe tesszük. Párolt rizs, burgonyapüré illik hozzá. Tanácsok: Érdemes vele bajlódni, mert finom nagyon. Előre elkészíthető, és csak sütni kell, ha megérkeztek a vendégek! :-) A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |