| Karfiol sajtos bundában párolt zöldséggel receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 karfiol, 1 tojás, 1,5 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, 80 dkg vegyes zöldség, 5 evőkanál liszt, margarin, só, olaj, bors, ételízesítő Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, rövid ideig hideg vízben áztatjuk, majd folyó vízben megmossuk, és enyhén sózott vízben félpuhára főzzük. A fürdőrózsákat lapátkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük. Tojásból, tejből, lisztből sóval, borssal fűszerezett, sűrű palacsintatésztát készítünk, és belekeverjük a sajtot. Egyenként beleforgatjuk a karfiolrózsákat és olajban minden oldalát megsütjük. Az ízlés szerint összeválogatott zöldségeket megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és külön-külön kevés margarinon megpároljuk, közben ételízesítővel fűszerezzük. Tálaláskor a párolt zöldségeket és a bundázott karfiolt adagonként ízlésesen lapos tányérra rendezzük. Tanácsok: Jó tanács: Ha a zöldségeket párolás helyett enyhén sós vízben főzzük, akkor a főzőleveket összeforralva, ételízesítővel ízesítve kitűnő levest készíthetünk. A levesbetét egy kevés metéltre vágott, főtt zöldség és grízgaluska lehet. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |