| Karamellás körtével töltött csirkemell szilvamártással receptHúsételek Hozzávalók: 2 db körte, 1 csirkemellfilé, 5-6 db szilva, só, kakkukfű, 3 evőkanál kristálycukor. Elkészítés: Első lépésként egy közepes méretű serpenyőben 2 púpos evőkanál kristálycukrot megkaramellizálok. Amíg a cukor barnul, mandolinnal vékony csíkokra lereszelem a körtéket, majd félreteszem. Előveszem a csirkemellet, félbevágom, majd "batyut" formálok belőlük a következő módon. Egy jó éles késsel hosszában félig bevágom, aztán ezt a vágást mindkét oldalon kiszélesítem haránt irányú vágással. Ha mindkét felét előkészítettem, enyhén besózom őket. Ekkorra elkészült a karamell, fogom a körtecsíkokat, megforgatom a karamellben és kakukkfűvel ízesítem. Pár perc alatt elkészül a töltelék. Előveszek egy szilikon sütőlappal bélelt tepsit. Beleteszem a csirkéket, majd egy kanál segítségével az előre elkészített "batyu részbe" elosztom a tölteléket. 250 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára pirítom őket. Amíg sül a csirke, elkészítem a szilvamártást. A kimagozott és félbevágott szilvákat éles késsel vékonyan felcsíkozom, majd beleszórom ugyanabban a serpenyőben, melyben előzőleg a karamelles körtét készítettem, szórok rá egy kanál kristálycukrot, és közepes tűzön elkezdem fonnyasztani, megpárolni. Mire a csirke elkészül, készen lesz a mártás is. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |