| Karácsonyi svéd sütemény (Pepperkakor) receptHozzávalók: 55 dkg liszt 30 dkg sütőmargarin 2 db tojás sárgája 10 dkg porcukor vagy darált barna cukor 10 dkg méz 1/2 evőkanál szegfűszeg 1/2 evőkanál fahéj 1/2 kiskanál szerecsendió 1/2 kiskanál gyömbér 1 kiskanál sütőpor 4 dkg kakaó Elkészítés: A lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. A többi anyagot hozzáadva határozottan összegyúrjuk. A kész masszát pihentetjük min. 3 órát, de legfeljebb 1 napot. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vékonyságúra, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 5-6 percig sütjük. Kihűlés után tálalhatjuk. Jó étvágyat! Tanácsok: A recept Jatina-tól származik A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |