Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi gombás-tejszines hal recept

Kategória:


Hozzávalók:
-70-80 dkg lehetőleg szálkamentes halfilé
-1 mokkáskanál csemege pirospaprika
-3 evőkanál liszt
-1 közepes vöröshagyma
-10 dkg vaj
-20-25 dkg csipkegomba ( de lehet más is)
-1 dl tej
-2 dl főzőtejszin
- egy kupica konyak ( ez bolonditja meg)
-só
-őrölt fekete bors

Elkészítés:
A halat kisebb szeletekre vágjuk, majd a pirospaprikával fűszerezett 2 evőkanáknyi lisztben megforgatjuk.A hagymát megtisztitjuk, lereszeljük vagy finomra vágjuk, és a vajjal eggyüt egy mikrohullámot álló edénybetesszük és 600 vattal 2 percig pároljuk. a gombát megtisztitjuk, cikkekre vágjuk, a hagymára dobjuk.Lefedve, változatlan teljesitménnyel 3percig pároljuk.A tejet , a maradék 1 kanálnyi liszttel, sóval, borssal, a tejszinnel mixerbe töltjük és kicsit pépesitjük.Adagonként a gombára öntjük úgy, hogy közben a halat is belerétegezzük. Lefedve, 600 vattal 15 percig pároljuk. Közben egyszer-kétszer a halat óvatosan "emelgetve" megkeverjük, vigyázva hogy ne törjön!! 5 percnyi pihentetés után tálaljuk.Párolt rizs illik köretnek hozzá!!!

Tanácsok:
FIGYELEM!!! Leirom az ADVENTI KOSZORÚ receptjét ezzel még jobban fokozzuk a karácsonyi hangulatot!!!!! Remélem izleni fog én nagyon szeretem!!

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 690 kcal
Szénhidráttartalom: nemtom gramm
Zsírtartalom: nemsok gramm

A receptet beküldte: Tompy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi habkarika » Karácsonyi kuglóf » Karácsonyi bájital » Karácsonyi kalács
» Karácsonyi rumgolyó » Gyümölcskenyér karácsonyi » Karácsonyi gyümölcs saláta » Karácsonyi mézes kalács
» Litván karácsonyi kenyér » Karácsonyi diós linzerke » Fahéjas keksz (karácsonyi) » Karácsonyi muffin
» Karácsonyi mézes » Karácsonyi keksz » Karácsonyi Puncs » Gombás-tejszínes penne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.