| Káposztás tészta házilag gyúrt tésztából receptTésztafélék Hozzávalók: 1/2 kg liszt 2 tojás 2 kk. só pici víz 1 közepes fej káposzta 1 ek. zsír só bors 1 mk. cukor Elkészítés: A lisztet gyúródeszkára szórom, megsózom, közepébe ütöm a tojásokat és összegyúrom. Ha kell, nagyon pici vizet öntök hozzá. Jól kidolgozom, majd hagyom pihenni 20 percet. Így könnyebben lehet majd nyújtani. Két cipóra osztom a tésztát, vékonyra kinyújtom, majd egy konyharuhára terítem és így hagyom szikkadni fél órát, hogy ne tapadjon össze, ezután derelyemetszővel nagyobb kockákra vágom, bő, sós vízben kifőzöm. A káposztát lereszelem, besózom, hagyom állni egy órán át. A zsírt felforrósítom, a káposztából kinyomom a levet és ráteszem, hozzáadom a cukrot, kevés borsot, majd gyakran kevergetve megpirítom. Ezután összekeverem a kifőtt tésztával. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |