| Káposztás csülök cserépedényben receptHúsételek Hozzávalók: 2 db kisebb sertéscsülök 40 dkg fejeskáposzta 20 dkg kolozsvári szalonna 2 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 ek. ecet só őrölt kömény Elkészítés: A káposztát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és egy fél órára félretesszük. A szalonnát felkockázzuk, a fokhagymát összevagdaljuk. A cserépedényt 10 percre vízbe áztatjuk. Ha mindezzel megvagyunk, a csülköket besózzuk. A hagymás káposztához hozzákeverjük a köményt, az ecetet, a kockázott szalonnát és a zúzott fokhagymát. A keveréket a sütőtál aljára tesszük, és ráfektetjük a csülköket. Lefedjük a cserépedényt, és forró sütőben kb. 2 órát sütjük a káposztás csülköt. Ha elkészült, a csülköket szépen levagdaljuk a csontról, és főtt burgonya mellé tesszük a tányérra, bőven megrakva káposztával. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |