Tutireceptek.hu fejléc

Kacsamáj lilakáposzta ágyon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 fej lila káposzta
1 fakanálnyi zsír vagy néhány ek. olaj
pici víz
só, édesítő vagy cukor,köménymag, ecet.
50 dkg kacsamáj+zsír a sütéshez
morzsolt kakukkfű
só, bors

Elkészítés:
Először a káposztát készítem el.
Kevés zsiradékon megpárolom a leszelt káposztát, közben megsózom és édesítem cukorral vagy édesítővel. Köménymag is kell hozzá, feltétlenül! Fedő alatt pici víz hozzáadásával puhára főzöm. A főzés befejezése előtt ecettel ízesítem, ízlés szerint.

A májat megszabadítom a hártyáitól és vastagabb ereitől, kockákra vágom és megszórom morzsolt kakukkfűvel, rövid ideig hagyom állni, majd felforrósított zsírban 5 perc alatt folyamatos kavargatás mellett megsütöm.Sózom, borsozom.

Tányérra teszem a káposztát,rá a májat és jóétvágyat kívánok hozzá.

Tanácsok:
Fotó megtekinthető a "sütéseim-főzéseim sk." c. naplóm 225. bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagyoncsokis brownie » Habos almás, nagyon finom » Csirke szalonna ágyon » Nagyon puha mézes kalács
» Túró torta piskótaágyon » Mákos fincsi, nagyon mákos » Túrós de nagyon » Paradicsomágyon sült tojás
» Csirkecombok hagymaágyon » Fasírt krumpliágyon » Pangasius zöldségágyon » Kacsamáj aszpikban
» Nagyon finom képviselőfánk » Nagyon kakaós lepény » Nagyon diós torta » Nagyon fini kakaós süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.