| Kacsamáj lilakáposzta ágyon receptHúsételek Hozzávalók: 1 fej lila káposzta 1 fakanálnyi zsír vagy néhány ek. olaj pici víz só, édesítő vagy cukor,köménymag, ecet. 50 dkg kacsamáj+zsír a sütéshez morzsolt kakukkfű só, bors Elkészítés: Először a káposztát készítem el. Kevés zsiradékon megpárolom a leszelt káposztát, közben megsózom és édesítem cukorral vagy édesítővel. Köménymag is kell hozzá, feltétlenül! Fedő alatt pici víz hozzáadásával puhára főzöm. A főzés befejezése előtt ecettel ízesítem, ízlés szerint. A májat megszabadítom a hártyáitól és vastagabb ereitől, kockákra vágom és megszórom morzsolt kakukkfűvel, rövid ideig hagyom állni, majd felforrósított zsírban 5 perc alatt folyamatos kavargatás mellett megsütöm.Sózom, borsozom. Tányérra teszem a káposztát,rá a májat és jóétvágyat kívánok hozzá. Tanácsok: Fotó megtekinthető a "sütéseim-főzéseim sk." c. naplóm 225. bejegyzésében. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |