| Juhtúrós-köménymagos tócsni majonézes hagymasalátával receptZöldséges ételek Hozzávalók: 50 dkg krumpli 1 egész tojás 15 dkg juhtúró evőkanál liszt 1 evőkanál köménymag ízlés szerint só olaj a sütéshez a hagymasalátához: 1 kis póréhagyma 1 fej lilahagyma 1 tojás sárgája 1, 5 dl olaj só 1 evőkanál mustár Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és belemorzsoljuk a túrót, ízesítjük a fűszerekkel és jól összedolgozzuk. A krumplis masszát hamburger méretűre és formájúra lapítjuk, mindkét oldalukat bő forró olajban aranybarnára sütjük. A hagymasalátához a hagymákat megpucoljuk, felszeleteljük és összekeverjük. A tojásból, a mustárból és az olajból majonézt készítünk, majd beletesszük a hagymát és ízlés szerint sózzuk A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |