| Joghurtos mézes almakrémleves receptLevesek Hozzávalók: 4 nagy alma 1 evőkanál barna cukor 2 cikk citrom 2 evőkanál méz 1 csípet őrölt fahéj 3 dl joghurt 2 evőkanál mandulaforgács citromfű levél 8 babapiskóta Elkészítés: A hámozott almát cikkekre vágjuk,feltesszük főni annyi vízben ami éppen ellepi.Barnacukorral ,citromcikekkel ízesítjük,majd puhára főzzük.Ha megfőtt a citromot kiszedjük ,és az almát a levével együtt botmixerrel pépesítjük.Hozzáadjuk a mézet és a fahéjjat.Végül a joghurttal simára keverjük,kissé lehűtjük. Tálaláskor a krémleves tetejét a mandulaforgáccsal megszórjuk,citromfűlevéllel díszítjük.A babapiskótát mellé kínáljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |