| Joghurtos barackos ínyencség receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 8 dkg mandula 2 evőkanál napraforgóolaj+a tepsihez 3 evőkanál méz 15 dkg zabpehely 1 evőkanál szezámmag 20 dkg sárgabarack 2,5 dl natúr joghurt Elkészítés: Előkészítés: A mandulát összevagdaljuk. Kikenünk olajjal egy tepsit. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Elkészítés: Serpenyőben összekeverjük az olajat a mézzel, felmelegítjük, és beleszórjuk a zabpelyhet, a mandulát és a szezámmagot. Kissé megpirítjuk, és a tepsibe simítjuk. A sütőben kb. 25 perc alatt megpirítjuk, közben többször megkeverjük-megforgatjuk. Hagyjuk kihűlni, összemorzsoljuk. A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, héját lehúzzuk, húsát villával összetörjük. Desszertes kehely aljára 1-1 evőkanál sárgabarackpépet teszünk, erre 2-2 evőkanál joghurtot, majd egyenletesen elosztva megszórjuk a magos törmelék felével. Ismét egy réteg barack, majd joghurt következik, és végül a tetejére rászórjuk a maradék magos törmeléket. A hűtőbe tesszük legalább egy órára, és hidegen kínáljuk. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 315 kcal A receptet beküldte: bibed Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |