| Indiai répás halva citrom sorbet-val receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg sárgarépa megtisztítva és lereszelve 8 dl tej 1 teáskanál kardamom 3/4 bögre víz 2 evőkanál vaj 3 evőkanál mazsola beáztatva 3 evőkanál szeletelt mandula száraz serpenyőben megpirítva 40 dkg cukor A citrom sorbet-hez: 50 dkg cukor 3 citrom 2 lime 3,5 dl víz jég Elkészítés: Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet forrni, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, míg a cukor felolvad. Ekkor hozzáadjuk a reszelt répát, és 5 percig főzzük, majd felöntjük a tejjel, és gyenge tűzön időnként megkeverve addig főzzük, amíg majdnem teljesen elfő a leve. Ekkor hozzáadjuk a mazsolát, a vajat, a mandula felét és a kis kardamommagocskákat. Még néhány percig kevergetve főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A desszertet kis tálkákba szedjük, megszórjuk a tetejüket a pirított mandulával, és húlni hagyjuk. A sorbet-hoz a vizet felforraljuk a cukorral. 1 citrom és 1 lime héját lereszeljük, majd mindnek kifacsarjuk a levét, mindezt hozzáadjuk a cukorsziruphoz, átöntjük egy nagyobb edénybe, hogy gyorsabban lehűljön. A lehűlt citromos szirupot konyhai mixerbe tesszük jéggel, és kásásra törjük, majd a langyosra vagy hidegre hűlt répás halvával tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |