| Igazi Szoljanka leves-különlegesen finom receptLevesek Hozzávalók: vöröshagyma turista szalámi csirke,sertés húsdarabok krinolin,virsli,debreceni szeletelt gomba sárgarépa petrezselyem csemege uborka konzerv tejföl sűrített paradicsom tejföl citrom Elkészítés: Ez a leves úgymond:maradékleves, tehát a hűtő maradékaiból áll össze!Ez inkább a húsfélékre vonatkozik,tehát ha rántotok csirkét vagy sertést és esnek le kis cafatok, fagyasszátok le,mert ebbe a levesbe pont ez kell. A hagymát megdinszteljük zsiradékon,aztán bele a húsféleség.Ha van mélyhűtőbe, akkor előbb az, utána a frissek.A turista szalámi mindenképpen kell bele,mert az adja meg a jellegzetes ízét,aztán minden mehet bele, ami van.( párizsi,virsli,debreceni,krinolin stb) A húsok után mehet bele a gomba, petrezselyem, só, vegeta és felengedni vízzel.Míg fő a leves megtisztítunk 1-2 sárgarépát és almareszelőn lereszeljük.Kevés olajon megdinszteljük a reszelt répát és amikor már majdnem lepirult,levesszük a tűzről és sűrített paradicsommal felengendjük.Amikor a levesben megpuhult minden, beletesszük a répás paradicsomot és a kockázott csemegeuborkát meg egy kis levet és összeforraljuk. Tálaláskor tejfölt teszünk bele és citromkarikát. Tanácsok: Két egyforma leves nem lesz, hisz a húsok összetétele mindig más, mikor miből mennyi van. Másnap vagy harmadnap a legfinomabb,amikor összeérik az összes íz. Puha kenyérrel igazán jól lehet vele lakni! A receptet beküldte: potyek Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |