| Huszárcsók 1946-ból receptSütemények, édességek Hozzávalók: 36 dkg liszt 28 dkg vaj 20 dkg cukor 4 egész tojás 1 citrom reszelt héja 10dkg őrölt mandula,vagy dió 5 dkg baracklekvár(Áfonya) Elkészítés: A lisztet,vajat,cukrot,reszelt citromhéját és a 4 tojássárgáját összedolgozzuk,majd golyókat formálunk belőle.Az így formált golyókat a tojások fehérjében megmártjuk és őrölt mandulában(dióban)meghempergetjük.Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rakjuk úgy,hogy minden golyócska közepét ujjal benyomjuk.Közepesen forró sütőben kisütjük.Sütés után a mélyedéseket megtöltjük lekvárral. Tanácsok: Nem igényel túl sok munkát. Nagyon finom,és nagyon mutatós. A receptet beküldte: csiga4dada Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |