| Húsos zöldségragu római tálban receptEgytálételek Hozzávalók: Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg sárgarépa, 20 dkg cukkini, 1 zöldpaprika, 1 karcsú póréhagyma, 15 dkg zeller, 50 dkg burgonya, 2-3 szál zellerzöldje, 1 kis csokor petrezselyem, 60 dkg sertéscomb vagy -tarja, -lapocka, 4 ek. olaj, 1 babérlevél, 1 ek. ételízesítő, só, bors. Elkészítés: 1. A római tálat (a tetejét is!) fél órára beáztatjuk hideg vízbe. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát, a hámozatlan cukkinit, a zöldpaprikát, a póréhagyma fehér és világoszöld részét felkarikázzuk. A zellert apró, a burgonyát nagyobb kockákra vágjuk. A zellerzöldjét és a petrezselymet leöblítjük, leveleiket (néhány kivételével) finomra, a zeller szárát 1 cm-es darabokra aprózzuk. 2. A húst leöblítjük, 3 x 3 cm-es kockákra vagy csíkokra vágjuk, majd a forró olajra dobjuk, és élénk tűzön, folyamatosan keverve 3-4 percig pirítjuk. 3. A zöldségeket és a zöldfűszereket a római tálba szórjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, az ételízesítőt és az elősütött húst a zsiradékkal együtt. Lazán öszszekeverjük, lefedjük, beletesszük a hideg sütőbe, majd 180 °C-fokon 1 órán át pároljuk (félidőben egyszer lazán megkeverjük). 4. Levesszük az ételről a fedőt, utána sózzuk, borsozzuk, és további 15-20 percre visszatesszük a sütőbe, hogy kissé elfőjön a leve. Tetejét a félretett zöldfűszerlevelekkel díszítjük, és a római tálban (vagy mélyebb tálba szedve) kínáljuk. A receptet beküldte: vila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |