| Húsleves, ahogy Magdianyu készíti receptLevesek Hozzávalók: Húsleves, ahogy Magdianyu készíti Hozzávalók: # 1 egész tyúk - vagy bármilyen csont, csirkeaprólék # répa # 1 kis karalábé (el ismaradhat) # zeller # 1 paradicsom # 1 paprika # 5-6 gerezd fokhagyma # 1 nagy fej hagyma, amibe 1 babérlevelet és 3 db szegfűszeget beletűzök # 1 szem krumpli # zellerzöld # petrezselyemzöld # só # 2 húsleveskocka # ici-pici cukor # kevés reszelt szerecsendió # kevés reszelt gyömbér Elkészítés: A levesnek való húst apró darabokra vágom, jól megmosom. Odateszem hideg vízben főni. Ha habozni kezd, leszűröm a habját. Bezöldségelem a felsorolt zöldségekkel. Beleteszem a sót, cukrot, leveskockát, mindent, amit felsoroltam, és lassú tűzön egész délelőtt főzöm. Ha puha és már ebédidő van, leszűröm, a leveshúst külön tányéron tálom. Aki kér, tehet bele még paradicsomlét vagy erőspaprikát. Levestésztával (ami lehet csiga vagy cérnametélt) tálalom. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |