| Hunyadi torta (családi adag) receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 14 dkg kristálycukor 2 ek. rum 2 cs. vaníliás cukor 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza 20 dkg porcukor 14 tojás A töltéshez 4 cs. habfixáló 8 dl habtejszín 14 dkg cukor A tetejére: 20 dkg étcsokoládé Elkészítés: A tésztához a tojássárgát a porcukorral fehéredésig keverjük. Ezután a felengedett és áttört gesztenyemasszát, a vaníliás cukrot, és a rumot is hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot is beledolgozzuk. Óvatosan a gesztenyés masszába forgatjuk. Egy nagy tepsit kikenünk, kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk, elsimítjuk benne a massza egyötödét. Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 10 percig sütjük. A maradék masszából ugyanígy még 4 tortalapot sütünk. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a habfixálót és a cukrot is beledolgozzuk. A tortalapokat ezzel a tejszínnel egymásra rétegezzük úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Hűtőben 1 órán át dermesztjük. A tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, és késsel azonnal kijelöljük a szeletek helyét, különben a puha tészta és a töltelék törik, amikor tálaláskor fölszeleteljük. Tanácsok: Eredetileg a Hunyadi torta kerek lapokból van összeállítva, de nálunk szögletesre készül, mert kb. dupla az adagunk. :)) Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |