Tutireceptek.hu fejléc

Epres gyümölcstorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
4 púpozott evőkanál liszt
4 csapott evőkanál kristálycukor
1 vaníliás cukor
fél tasak sütőpor

A pudinghoz:
1 tasak főzős eper ízű pudingpor
4 dl tej
kb. 3 evőkanál kristálycukor

A tetejére:
1 tasak piros tortazselé(+kevés kristálycukor)
eper

Elkészítés:
Először a piskótát készítjük el. Én mindig így készítem: a 4 tojásfehérjét robotgéppel addig keverem amíg habos lesz de még nem fehér. Ekkor több részletben hozzáadom a kristálycukrot majd a vaníliás cukrot. Ezzel 5 percig keverem. Hozzáadom egyenként a sárgáját. A lisztet elkeverem a sütőporral és átszitálva, több részletben lassan fakanállal vagy "kézi habverővel" óvatosan hozzáadom a habhoz, vigyázva hogy ne törjön össze a hab.

A tortaformát kivajazzuk-lisztezzük, belesimítjuk a masszát és előmelegített sütőben kb.20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük hogy jól átsült-e. Kiborítjuk és hűlni hagyjuk.

Addig elkészítjük a pudingot. Semmi extra, a csomagoláson található útmutatás szerint 4 dl tejből megfőzzük a pudingot és hűlni hagyjuk, közben gyakran keverjük meg.

A tortazselét szintén az útmutatás szerint készítjük el.

Ha langyosra hűlt a puding, rákenjük a tortára.
Kirakjuk eperdarabokkal és ha eléggé kihűlt a zselatin, ráöntjük a tortára.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres torta » Epres túrókrém piskótával » Epres túrókrém » Csokis-epres torta
» Epres - bögrés süti » Epres túró » Gyümölcstorta 1 » Epres túrópiskóta
» Borzas epres » Joghurtos gyümölcstorta » Kávékrémes gyümölcstorta » Epres tejszínhab
» Epres habos » Epres-citromos csoda » Finom epres madártej » Hideg epres rétestorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.