Tutireceptek.hu fejléc

Herőce recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
5 db tojás (normál méretű)
1 kávés kanál só

Elkészítés:
A lisztet beleszitáljuk egy keverőtálba. A közepébe egy mélyedést készítünk, és beleütjük a tojásokat. (Fontos, hogy a tojások szobahőmérsékletűek legyenek. Ha nem vetttük ki előre a hűtőből, akkor langyos vízzel alaposan mossuk át.)
A tojásokat egy villával felverjük, és egy kis lisztet is belekeverünk.
Mindkét kezünket belisztezzük, majd alaposan megyúrjuk. A cél, hogy egy homogén, rugalmas tésztát kapjunk, kb. 5-10 perc elég hozzá. Lefóliázzuk, és betesszük a hűtőbe 30 percre pihenni.
Egy belisztezett nyújtódeszkán kis négyzetekre vágjuk,mindegyik közepet bevágjuk. juk.
Bő forró zsírban kisütjük és porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édesanyám herőcéje » Flódni (Kata-féle) » Csokis, maszolás puszedli » Finom gyümölcsrizs
» Aprósütemények: 4 az 1-ben » Merülős túrós » Csokimázas csodadiós » Egyszerű csudafinom rétes
» Habtekercs » Habsipkás mogyorós korong » Fehér kifli » Élesztő nélküli túrósfánk
» Barna lepény » Mokkatorta » Mákos süti » Mézeskalács muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.