| Herőce receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 5 db tojás (normál méretű) 1 kávés kanál só Elkészítés: A lisztet beleszitáljuk egy keverőtálba. A közepébe egy mélyedést készítünk, és beleütjük a tojásokat. (Fontos, hogy a tojások szobahőmérsékletűek legyenek. Ha nem vetttük ki előre a hűtőből, akkor langyos vízzel alaposan mossuk át.) A tojásokat egy villával felverjük, és egy kis lisztet is belekeverünk. Mindkét kezünket belisztezzük, majd alaposan megyúrjuk. A cél, hogy egy homogén, rugalmas tésztát kapjunk, kb. 5-10 perc elég hozzá. Lefóliázzuk, és betesszük a hűtőbe 30 percre pihenni. Egy belisztezett nyújtódeszkán kis négyzetekre vágjuk,mindegyik közepet bevágjuk. juk. Bő forró zsírban kisütjük és porcukorral megszórjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |