| Csokis, maszolás puszedli receptSütemények, édességek Hozzávalók: 75 g puha vaj 75 g porcukor 75 g barna cukor 1 közepes nagyságú tojás 1 tk. Vaníliaaroma 175 g sima liszt Fél teáskanál sütőpor 50 g mazsola 100 g tej-, vagy ét csoki darabok Elkészítés: A sütőt melegítsd fel 180 °C-ra. Kenőtollal kenj ki két tepsit olajjal. A vajat és a két fajta cukrot tedd egy tálba. A vajat és a cukrokat egy fakanállal addig keverd, amíg csomómentes és krémes lesz. A tojást villával egy kisebb tálban verd fel. A vaníliaaromát öntsd a tojáshoz, és keverd el. A tojásos keveréket ezután folyamatos keverés mellett csorgasd a cukros vajhoz. Szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Dolgozd össze, majd szórd bele a mazsolát is. A csoki darabok felét tedd a masszába, majd teáskanállal kanalazd a tepsibe. Ügyelj arra, hogy a halmocskák egymástól jó kétujjnyi távolságra legyenek. A többi masszából készült halmocskákat tedd a másik tepsibe. Mindegyiket lapítsd szét egy villával, és szórd meg őket a maradék csokival. A puszedlik 10 perc alatt aranysárgára sülnek a sütőben. Ne vedd ki őket egyből a tepsikből, hagyd, hogy sütés után még pár percig hűljenek, aztán egy szedőlapáttal tedd őket rácsra. Tipp: Ha azt akarod, hogy a mazsolák még puhábbak legyenek, áztasd őket egy kis narancslében kb. egy órán át. Aztán tedd őket kis szűrőbe és hagyd lecsepegni. Tanácsok: A tejcsoki és a mazsola nagyon finom együtt, de más párosítást is kipróbálhatsz pl.:fehér csoki és aszalt szilva vagy mogyoró és sárgabarack Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: Tundibundy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |