Tutireceptek.hu fejléc

Házi sós mandula recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
mandula


Elkészítés:
Tetszés szerinti mennyiségű tisztított mandulát forrásba lévő vízbe dobok, és az újraforrástól számítva 3-4 percig főzöm, majd leszűröm. A magok héja könnyen lehúzható. A fehér magokat ezután erősen sós vízbe teszem ( 3 dl vízhez 1 teáskanál só), és két percig forrásban lévő vízben főzöm, azalatt annyi sót szív magába, hogy kellemesen sós lesz. Leszűrőm, szétterítem egy sütőlemezen, és az előmelegített nem túl forró sütőbe tolom. Néhány percnyi szikkadás után megfordítom a magokat, majd óvatosan addig pirítom, amíg szép világosbarnák nem lesznek. Mikrosütőben könnyen és gyorsan készíthető: 10 dkg magot annyi sós vízben, amennyi ellepi, 2 percig teljes fokozaton mikrohullámozok, ezután leszűröm, majd jól megsózom, és tálra teszem. A legerősebb fokozaton kb. 2,5-3,5 percig mikrózom, közben egyszer összekeverem.


A receptet beküldte: lucullus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulahabos őszibarack » Mandulás tonhal » Áfonyás-mandulás keksz » Mandulamag
» Mandulás falatok » Cseresznyés-mandulás pite » Mandulás szilvatorta » Fűszeres mandula
» Mandula » Mandulás mézes » Gyergyói mandulás patkó » Mandulamarcipán, I.
» Mandulás kenyér » Almás-mandulás túrótorta » Mandulás almagombóc » Csokis-mandulás bomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.