| Mandula receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg liszt, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, 1 evőkanál kakaópor, 1 kiskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál rum, A töltelékhez: 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 3 dl tej, 3 evőkanál liszt, ízlés szerint rum és mandulaaroma. Elkészítés: A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóporral és a fahéjjal elkevert lisztet, a darált diót, ízesítjük a rummal, és alaposan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva hideg helyen 1-2 órát pihentetjük. A pihentetett tésztát apránként a kikent mandulaformába simítjuk, a formákat tepsibe helyezzük, és 180 fokon megsütjük. A lisztet kevés hideg tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a porcukorral, a mandulaaromával és a rummal kikevert vajat. A kihűlt mandulákat a krémmel kettesével megtöltjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |