| Házi krémes - ahogy én készítem receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csomag fagyasztott leveles tészta (kb. 20 dkg-os) Krém: 1 liter tejhez 2 cs. vaníliás puding por (főzős) 1 cs. tejszín ízű puding por (főzős) 3 cs. vaníliás cukor 6 tojás fehérje 9-12 evőkanál cukor (ízlés szerint) + porcukor a tetejére Elkészítés: A leveles tésztát kiolvadás után két részre vágom, lisztezett nyújtódeszkán vékonyra kinyújtom és sütőpapírra téve megsütöm. A szebbikre sült aljú lapot felkockázom, a másikat a tepsiben hagyom kihűlni. Közben hideg vízzel kiöblített fazékban felforralom a tejet a cukorral és a vaníliás cukorral. Mialatt ez felforr, a tojásfehérjét kemény habbá verem. A tejből kiveszek kb. 1-1,5 dl mennyiséget, ebben elkeverem a puding porokat, majd miután csomó mentes, visszaöntöm a fazékba és sűrűre főzöm. Amikor a puding kész, - még a tűzön hagyva a fazekat - hozzákeverem a tojások felvert habját, majd laza, de viszonylag gyors mozdulatokkal a kettőt összekeverem és fehéredésig főzöm. Próbálom közben minél kevésbé összetörni a habot. Ha a tojáshab belefőtt a pudingba (érdemes jó sűrűre főzni) a krémet ráborítom az egészben hagyott tészta lapra, egyenletesen elterítem, majd a felkockázott tésztalapot egyesével rápakolgatom a tetejére úgy, hogy a sima oldala kerüljön felfelé. Ha elég sűrűre főztem a krémet, akkor még melegen eléri azt az állagot, hogy vágható legyen... egyébként érdemes hideg helyre tenni pár órára. Ha teljesen kihűlt vaníliás porcukorral megszórom a tetejét. Tanácsok: Én ha 25 dkg-os leveles tésztát kapok 1,5-2 liter tejből készült krémből készítem és gáztepsiben sütöm. Fakanállal a puding és a hab összekeverését nem javaslom, ugyanis ha nem vagy elég ügyes hamarabb megkeményedik a hab, még mielőtt sikerülne teljesen összekeverni a pudinggal és darabos lesz. A legjobb hozzá a tapadásgátló bevonatú fazék és egy műanyag kézi habverő. Így nem kap le a krém és könnyen össze is lehet kavarni a tojáshabot a pudinggal. Egyszerű, gyors sütemény, Párom kedvence. :) Nem tudok belőle eleget sütni. :) Percek alatt elfogy. :) Remélem Neked is akkora sikered lesz vele, mint nekem. :) Jó étvágyat kívánok hozzá! Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: TM1983 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |