| Házi halva receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg búzadara 1 vizespohár (200 ml) olívaolaj 1 csésze tört vagy apróra vágott dió Szirup 4 pohár viz 2 pohár cukor 1 darabka fahéj Elkészítés: Szirup 4 pohár vizet összefőzünk 2 pohár cukorral és egy darabka fahéjjal. Pár percig főzzük, amíg összeáll majd hagyjuk kihülni. Elkészítés: 1. Az olajat felhevítjük egy lábosban majd lassan lassan hozzáöntjük kevergetve a darát. 2. Mikor kicsit megbarnult, óvatosan hozzáöntjük a szirupot (vigyázat szökik!!) és tovább kavarjuk nehogy odakapjon. 3. Mikor már kezd sűrűsödni hozzátesszük a diót és még annyi ideig kavarjuk amíg jól elválik a lábos szélétől. 4. Magas torta vagy kuglófformába öntjük, ráteszünk egy tányért, rögtön megfordítjuk és hagyjuk így kihűlni. Mikor kihűlt, levesszük róla a formát és a tányérban tálalható a szépen megkeményedett házi halva. Tanácsok: A masszába dión kívül mazsolát is lehet tenni, majd a végén tálaláskor szezámmaggal megszórni. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |