| Három féle pizza receptTésztafélék Hozzávalók: 1kg liszt, 1 tojás, pizza fűszer keverék, só. 5dkg élesztő, olaj, víz, három féle feltét Elkészítés: Egy kiló fehér liszthez egy tojás, egy evőkanál pizza fűszerkeverék, egy evőkanál só, egy élesztő vízben feloldva és összesen fél liter víz. A sót és a fűszereket összekeverem a liszttel, hozzáadom a tojást, az olajat, az élesztős vizet, majd a többi vízzel bedagasztom és duplájára kelesztem. A tésztát háromfelé osztom és olajozott tepsiben kézzel kihúzkodom. Megint fűszerkeverék, majd ketchup kerül rá, aztán a feltét. Tanácsok: A tejfölösre fokhagymával elkevert tejfölt teszek, nem sózom, a szalonna úgyis sós. A szalonnát gyufára vágom, a hagymát (lilahagymát) karikára, majd egy kevés sajtot szórok rá. A kolbászosra bármit ráteszek, amit a hűtőben találok: kolbászt, maradék szalámit, virslit, lecsókolbászt, főtt tojást, erre is szalonnát, nyáron paradicsomot, paprikát, újhagymát stb. A sonkást pizzasonkából és kukoricakonzervből csinálom, esetleg ananászkonzerv is kerül rá. Gyorsan kell sütni, 180-200 fokon 20 percig sütök egy tepsit. Vékony, ropogós tészta lesz. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: minerva223 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |