| Harcsa citromos mustármártással receptHalas ételek Hozzávalók: 1 csokor újhagyma 4 kicsi savanyú uborka 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál (dijoni) mustár 1 evőkanál étkezési keményítő 3 deci tejszín 2 deci tejföl 80 deka (7-8 patkó alakú)harcsaszelet só,frissen őrölt bors 3 evőkanál liszt 3 deka vaj 3 evőkanál olaj 2 evőkanál száraz fehérbor 1 citrom Elkészítés: Az újhagymák fehér részét és a savanyú ubikat vékonyan felkarikázom, a megtisztított fokhagymát apróra vágom. A mártáshoz az étkezési keményítőt a mustárral, a tejföllel és a tejszínnel simára keverem. A haldarabokat 2 centis kockákra vágom -középső, szinte csontkeménységű gerincdarabjukat kihagyom-, aztán beleszórom őket egy tálba. Ízesítem sóval, borssal, és bőven megszórom liszttel. A sütéshez egy nagy és mély serpenyőben összeolvasztom a vajat az olajjal, majd közepesen erős fokozaton 6-8 perc alatt megsütöm benne a halkockákat, és kiveszem. Ha kész,ugyanebben a serpenyőbe, beleszórom az újhagymakarikákat, és miután megpároltam őket, hozzákeverem a fokhagymát. Kb. 1/2 perc múlva erősebbre fokozatra kapcsolom a tűzhelyt, és ráöntöm a fehérbort. Amikor a bor elpárolgott, a serpenyőbe beleöntöm a mustáros-keményítős mártásalapot, amit ismét közepes hőfokon készítek. Utána visszateszem a harcsakockákat is, majd hozzákeverem az uborkakarikákat, aztán belereszelem a citrom illatos héját, és folyamatosan kevergetve néhány perc alatt besűrítem a mártást, miközben a halkockák is átmelegednek. Ízlés szerint borsozzuk. Tanácsok: Ha nincs folyami harcsa, az afrikai harcsa is jó, de kicsit fűszeresebben, készítettem már tengeri halfiléből is. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: kiss67 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |