| Hamis krémes, vagy hatlapos receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg liszt 10 dkg d.zsír 10 dkg porcukor 1 tojás(sárgája) 1 cs. szalalkáli tej, hogy rétestészta keménységű legyen. Krém: 1/2 liter tej 1 cs. karamell puding 15 dkg cukor 10 dkg vaj Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk és 4-6 felé osztjuk a tepsink méretétől függően. Papírvékony lapok lesznek,szép világosra kisütjük 160 fokon. A pudingot a cukorral, tejjel megfőzzük,ha kihűlt,a vajjal kikeverjük és betöltjük vele a lapokat. Tanácsok: A krémet én vaj nélkül is szoktam beletölteni,úgy is nagyon finom.Akkor csak megfőzöm,és közékenem. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: salabakter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |