Tutireceptek.hu fejléc

hajdinakrokett recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
1 csésze hajdinadara
4 csésze forrásban lévő víz
1 evőkanál tengeri só
1 csésze teljes őrlésű búzaliszt
2 evőkanál szezámolaj
2 kis vöröshagyma (reszelve)
4-5 mogyoróhagyma (darálva)
1 maréknyi apróra vágott metélőpetrezselyem

Elkészítés:
Mély serpenyőben pirítsuk a hajdinát szárazon barnára és ropogósra. Adjuk hozzá a forrásban lévő vizet és a sót. Főzzük 20 percig, majd hagyjuk lehűlni, és adjuk hozzá a lisztet. Egy serpenyőben forrósítsuk meg az olajat, és futtassuk meg rajta a hagymát. Hagyjuk lehűlni. Keverjük a lehűlt hagymát, a darált mogyoróhagymát és a petrezselymet a kásához. Gyúrjuk össze, és formázzunk belőle tetszés szerinti alakú és méretű kroketteket, forgassuk meg teljes kiőrlésű búzalisztbe vagy zabpehelybe, majd süssük ki annyi olajban, amennyi éppen ellepi az edény alját. Amikor szép barnára sültek, tegyük őket papírkendőre ami a fölösleges olajat magába szívja.

Tanácsok:
feltétként zöldfőzelékekhez nagyon finom.


A receptet beküldte: Anonymous


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Teljes kiőrlésű zsemle » Rozspelyhes párolt paprika » Házi sajt- finn recept » Teljes kiőrlésű goffri
» Zabpehelykrémes meleg tojás » Teljes kiőrlésű lángos » Modern zabos almás lepény » Zabpehellyel rakott karfiol
» Péter téli salátája » Sajtos karotta » Aszalt szilvás zabpehelycsók » Zellerleves sajtfelfújttal
» Zabpelyhes süti » Diós-rozspelyhes céklasalata » Édes-savanyú tofu » Tojáskrokettek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.