| Gyümölcsrizs erdei fiomságokkal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg hosszúszemű rizs csipet só tej 4 evőkanál cukor 1 citrom 3 dl 30%-os tejszín 1 csomag habfixáló 2 evőkanál porcukor 1,5 evőkanál zselatin por 10 dkg feketeszeder 10 dkg málna 10 dkg piros ribizli - vagy 30 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs 2 evőkanál méz friss citromfű vagy menta a tálaláshoz Elkészítés: A hosszúszemű rizst enyhén sós, a rizshez képest kétszeres mennyiségű vízben előfőzzük. Az előfőzött rizs, ha beitta a vizet, felöntjük a rizshez képest másfélszeres mennyiségű forró tejjel, hozzáadjuk a cukrot, a lereszelt citromhéjat, és lassú tűzön, néha megkeverve készre főzzük. Ha elkészült kihűtjük. A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot. A zselatinport fél deci forró vízben feloldjuk. Ekkor hozzáadjuk a cukros tejszínhabot, lazán összeforgatjuk, belekeverjük a feloldott zselatint és 4 egyforma, fém vagy műanyag savarin vagy koszorúformába szedjük. Végül 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni. A gyümölcsöket leszárazzuk, megmossuk és leszárítjuk, vagy ha fagyasztottat használunk, akkor kiengedjük. Meglocsoljuk a mézzel, gyengén összekeverjük. Tálaláskor 4-5 másodpercre forró vízzel töltött edénybe mártjukaformákat, tányérra borítjuk, és a közepébe halmozzuk az előkészített gyümölcsöt. Friss citromfűvel vagy mentával díszítve kínáljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |