| Gyümölcsös túrótorta (Update 1) receptHozzávalók: A tésztához: 4 tojás 4,5 evőkanál Norbi liszt, vagy zabkorpa 4,5 csapott evőkanál porédesítő 1 evőkanál víz A túrós krémhez: 1 dl víz 1 evőkanál zselatin 25 dkg túró kb 3 evőkanál porédesítő (de ízlés szerint) 2 evőkanál sovány tejföl 2 dl cukormentes tejszín 2 evőkanál fruktóz 1 csomag (2 dkg) vaníliás fruktóz 1/2 citrom reszelt héja A tetejére: Bármilyen 1-es kódú gyümölcs 1 csomag cukormentes tortazselé por, vagy lap Elkészítés: Először a piskótát készítjük el. A tojások fehérjét a vízzel felverjük, majd hozzáadjuk a sárgáját és az édesítőt is. Végül lazán belekeverjük a lisztet. (Én gépi habverővel kb 10 percig szoktam verni). Tortapapírral bélelt kapcsos tortaformában megsütjük. Ha megsült, a papírt leszedjük róla és visszahelyezzük a formába. A töltelékhez A túrót áttörjük, hozzákeverjük az édesítőt, a vaníliás fruktózt, a citromhéjat, a tejfölt, a feloldott zselatint. (A zselatint nem szabad felforralni csak melegíteni és oldódásig keverni.) Végül hozzákeverjük a felvert, fruktózzal édesített tejszínt is. A túrós tölteléket a kihűlt piskótára kenjük. Tetejét kirakjuk gyümölccsel, majd a tortazselét a leírás szerint elkészítjük, (természetesen édesítővel édesítve) és a tortára öntjük. Hűtőben hagyjuk hogy a zselé teljesen megdermedjen. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |