| Gyümölcsös joghurttorta Update2 receptHozzávalók: Tészta: 2 tojás, 8 dkg canderel 2 evőkanál meleg víz, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 10 dkg őrölt mogyoró Töltelék: 9 levél zselatin 1 üveg cseresznye befőtt (kb. 340 g, konzerv esetén a befőttet alaposan öblítsük át folyóvíz alatt szűrőkanálban) 1 doboz sárgabarack (kb. 340g, az öblítés itt is kötelező!) 8 dl natúr joghurt, édesítőszer 2 evőkanál citromlé ½ citrom reszelt héja 2 dl tejszín Elkészítés: Sütőpapírral béleljünk ki a tortaformát, majd izzítsuk be a sütőt 180 fokra. Verjük fel a tojásfehérjét 2 dkg canderellel, aztán a többi canderellel és vízzel keverjük világos krémmé. Öntsük össze a teljes kiőrlésű lisztet és a mogyorót. A fehérjehabbal együtt adjuk a krémhez, és így tegyük a formába. A sütőben (gázsütő esetén 2-3. fokozat) úgy 15 percig süssük. Csepegtessük le a jól megmosott gyümölcsöt. Keverjük el a joghurtot édesítőszerrel, a citromlével és a héjjal. Készítsünk zselatint: 9 levelet áztassunk fél liter hideg vízben egy negyedórán át, aztán nyomkodjuk ki és oldjuk föl 2-3 evőkanál forró vízben. Ha elkészült, adjuk a joghurthoz. Tegyük ugyanezt a felvert tejszínnel is. Kenjük a tortaformába a joghurt kb. harmadát, és rakjuk ki belül cseresznyével, kívül sárgabarackkal. Az eszegetés mellett tegyünk félre későbbre néhány gyümölcsdarabot. Végül kenjük meg a tortát a maradék krémmel, aztán legalább3 óráig hűtsük. Ha még maradt gyümölcs, használjuk díszítésre A receptet beküldte: Manon Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |