| Gyümölcsös-babapiskótás rakott süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1. réteg 200 g babapiskóta 2. réteg 36 g tortazselé 3 csapott evőkanál kristálycukor 750 ml víz 3. réteg 1 kg gyümölcs (vegyesen) 4. réteg 120 g pudingpor (vaníliás) 3 csapott evőkanál kristálycukor 1500 ml 2,8%-os tej 5. réteg 500 ml habtejszín (30-32%-os) Elkészítés: 1. Legelőször vágjuk kockára a gyümölcsöt. Pár szebb darabot hagyjunk a tetejére díszítésnek. A tejszínhabot verjük fel kemény habbá, majd tegyük hűtőbe a végső felhasználásig. A babapiskóta FELÉT!! beletesszük a tál aljába. 2. A tortazseléhez - én piros tortazselét használtam - kristálycukrot adunk, majd csomómentesre kikeverjük először kevés vízzel (10 ml), majd hozzáadjuk a több vizet, folyamatos keverés mellett felforraljuk addig, míg elkezd sűrűsödni. Egy kicsit hagyni kell hűlni, de ne dermedjen meg! Ha hűlt egy kicsit, a FELE!! adagot ráöntjük a babapiskótás alapra. A piskótát takarja be! (Ha nagyon gyorsan dermed, melegítsük vissza.) 3. Ezután erre a tortazselére rátesszük a kockára vágott gyümölcsök FELÉT! (Én: eper, narancs, és 1 dobozos barack kompótot használtam.) Szintén takarja be az előző réteget! 4. A vaníliás pudingporhoz kristálycukrot adunk, kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a többi tejet, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk. A gyümölcsös rétegre kerül a főzött puding FELE!! 5. Majd a maradék hozzávalókat rátesszük ugyanabban a sorrendben, mint amivel kezdtünk. Tehát: maradék babapiskóta, tortazselé, gyümölcs kockák, puding. Ezután tegyük hűtőbe míg a puding kicsit hűl rajt. 6. Legvégül: A felvert tejszínhabot, egyenletesen elosztva, bevonjuk az egész desszert tetejét, majd díszíthetjük gyümölccsel tetszés szerint. Teljes kihűlésig, hűtőbe tesszük. Tanácsok: Sütés nélkül, nagyon könnyen, és gyorsan elkészíthető desszert. 3 literes üvegtálba készítettem el. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |