| Gyros tzatzikivel (kicsit másképp) receptHúsételek Hozzávalók: Gyroshoz: 50 dkg sertescomb 2 nagy fej hagyma 2 zoldpaprika 3 gerezd fokhagyma 5 evokanal olaj par szem fekete es zold olajbogyo 1 pupos kiskanal pirospaprika, so, bors, szaritott bazsalikom es oregano, keves etelizesito Tzatziki: 1 db kigyouborka 2 gerezd fokhagyma 1 kispohar joghurt 1 kispohar tejfol par csepp citromle, so, feherbors Elkészítés: A hust csikokra vagjuk, a hagymat felfore, a zoldpaprikat kockara. A fokhagymat megtorjuk, beletesszuk a fuszereket, majd az olajat, simara keverjuk. A hust, hagymat, zoldpaprikat talba rakjuk, leontjuk a fuszeres olajal es jol osszeforgatjuk. Lefedve, hutoben legalabb 2 orat (de inkabb 1 ejszakat) erleljuk. A pacolt hust teflonban vagy wokban megsutjuk (akik puhabban szeretik, tegyenek ra fedot), a legvegen adjuk hozza az olajbogyot. Uborkat megmossuk, lereszeljuk, ra a zuzott fokhagyma, joghurt, tejfol, citromle, so, feherbors, osszekeverjuk es hutoben allni hagyjuk. Keszitek egy nagy adag krumplipuret. Talalaskor a tanyer aljan szetteritem a krumplipuret, ra a hus, vegul az ontet vagy salata. Tanácsok: Ez az amitol egy kicsit maskepp van, nem sultkrumpli, nem pita, hanem egy lagy , kremes, krumplipure, ami remekul ervenyre jutattja a tobbi izeket. Husvetkor barmit is keszitsek, ez a fogas nem maradhat ki, a fiam kikoveteli maganak. :) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |