| Gyors diós csigák – kelesztés nélkül receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 25 dkg túró 10 dkg porcukor 5 ek olaj 1 tk vanília kivonat/aroma csipet só 1 tk sütőpor 25 dkg liszt 0,5 dl tej Töltelék: ~ 8 dkg vaj 10 dkg darált dió 10 dkg porcukor 1 kk fahéj Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A túrót a porcukorral elkeverjük. Villával törjük picit össze a túrót, hogy ne legyenek óriás darabok benne. Hozzáadjuk az olajat, a vanília kivonatot, a csipet sót, a tejet, összekeverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet is beleszórjuk, és összeállítjuk a tésztát. Ha nagyon ragadna, mehet még hozzá liszt. Fontos, hogy a tészta könnyen nyújtható legyen. Lisztezett felületre tesszük, és téglalap alakúra nyújtjuk. A darált diót a porcukorral és a fahéjjal elkeverjük. A tésztát megkenjük alaposan olvasztott vajjal, rászórjuk egyenletesen a diós keveréket. (Én kicsit kézzel még belenyomkodtam, majd mivel maradt még kevés olvasztott vajam, rácsepegtettem azt is.) A tésztát a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, és egyenlő, kb. 1,5 centis szeleteket vágunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk. A meleg sütőbe toljuk, és 20 perc alatt készre sütjük. Isteni finom, a túrótól nagyon puha, lágy lesz a tészta. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |