| Gyöngytyúk á la Capitol recept receptHúsételek Hozzávalók: Hány személyre: 6 sült füstölt Szalonna gyöngytyúk, megtisztítva, feldarabolva Gomba Bors Petrezselyem reszelt Hagyma Tejföl 4 dl Fehérbor 2 Tojássárgája Elkészítés: Egy nagy jénai aljára Szalonnát teszünk, majd egy sor gyöngytyúkot. A Gombát Zsíron megpirítjuk, Borssal, Petrezselyemmel és Hagymával ízesítjük, majd ebből teszünk a tyúkra, és megkenjük Tejföllel. Erre újból tyúk kerül, és így tovább, majd Szalonnával fedjük be. Meglocsoljuk a borral, így készre pároljuk, majd rápirítunk. A levét felfogjuk, majd belekeverjük a Tejfölben elkevert Tojássárgájákat, és a tyúk áttört máját. Ezt a húsra öntjük, majd tócsnival kínáljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |