Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres rebarbarafagylalt eperszósszal recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
4 tojás sárgája
4 dl tejszín
30 dkg rebarbara
1 rúd vanília
1 hüvelyknyi friss gyömbér
1/2 lime leve és héja
3+2 evőkanál cukor
A szószhoz:
15 dkg eper
3 evőkanál cukor
1/2 dl víz

Elkészítés:
A tejszínt melegítsük fel – fontos, hogy ne forrjon - a vanília kikapart magjaival és a megtisztított gyömbérdarabbal. Közben a tojások sárgáját habosítsuk fel 3 evőkanálnyi a cukorral, majd folyamatos keverés mellett óvatosan csurgassuk hozzá a meleg tejszínt. Öntsük vissza az egészet a forralóedénybe, és néhány perc alatt sűrítsük be, majd vízfürdőben hagyjuk kihűlni, a gyömbérdarabot dobjuk el.

A rebarbarát vágjuk 0,5 cm-es darabokra, majd tegyük egy serpenyőbe, öntsünk rá 0,5 dl vizet, szórjuk meg 2 evőkanálnyi cukorral, és főzzük pépesre, majd ezt is hűtsük le.

Ha minden kihűlt, akkor keverjük össze a rebarbarát a tojásos krémmel, majd töltsük fagylaltgépbe. Ha nincs fagylaltgépünk, akkor öntsük lapos, fagyasztható tálba, majd 15 percenként turmixoljuk át, 5-6 alkalommal megismételve.

Az eperszószhoz öntsük a cukrot és a vizet egy forralóedénybe, és készítsünk szirupot. Ha elértük a megfelelő állagot, dobjuk bele a feldarabolt epret, főzzük 1-2 percig, majd turmixoljuk simára, és hűtsük le.

Gombócozzuk a fagyit tölcsérbe vagy tálkákba, majd locsoljuk meg az eperszósszal.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyömbéres juhtúró » Ananászos-gyömbéres puncs » Gyömbéres Kalács » Pikáns gyömbéres csirke
» Gyömbéres banánturmix » Gyömbéres-lencsés egytál » Svéd gyömbéres keksz » Gyömbéres csodaital
» Gyömbéres csirkemell » Gyömbéres-fahéjas máj » Gyömbéres szelet » Gyömbéres sajthalmocskák
» Gyömbéres répa, banánnal » Gyömbéres káposztás csirke » Gyömbéres mézeskalács » Gyömbéres almaital


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.