| Gyömbéres almapép és Almás muffin receptHozzávalók: Hozzávaló: 2 db alma meghámozva, apróra felkockázva 1 db 5 centis friss gyömbérdarab, meghámozva, szeletekre vágva 1½ dl Bébivíz 10 evőkanál Apfelbrei Tejpép 3 dkg dió megpirítva, és megdarálva 15 dkg liszt 1 teáskanál sütőpor 1 teáskanál szódabikarbóna 1 kávéskanál őrölt fahéj 1 citrom 10 dkg joghurt 15 dkg cukor 1 db tojás ½ dl olívaolaj Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra (ez gázsütőn 6-os fokozat), és ha fém tepsit használunk, a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival. A bébivizet és az almás tejpéppor felét összekeverjük, majd félretesszük. Az almát és a gyömbért gőz fölött puhára pároljuk, aztán összepürésítjük. Szétosztjuk ¼-¾ arányban, és a kisebb adaghoz hozzáadjuk az előzőleg elkészített almás tejpépet. Ez lesz a baba uzsonnája. A muffinhoz a maradék almás tejpépport, a lisztet és a diót beleszórjuk egy nagy tálba, majd hozzákeverjük a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat, és hozzáreszeljük a citrom héját. A joghurtot, a cukrot, a tojást, a maradék gyömbéres almapépet és az aolajat kézi habverővel összekeverjük egy mérőkancsóban. Fakanállal a lisztes keverékhez vegyítjük, és az így elkészült muffin tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban. Az almás muffinokat, vagyis a család uzsonnáját, 20 perc alatt megsütjük. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: bravogirl96 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |