| Almás zelleres csirkesaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 csirkemellfilé 1 alma 1/2 zeller 1/2 édeskömény gumó 1 fej saláta 1 marék kesudió 1 evőkanál kókuszzsír só bors olívaolaj Elkészítés: A csirkemellet kettévágjuk,sózzuk,borsozzuk mindkét oldalát. Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés kókuszzsírt, rátesszük a húst, és kérget pirítunk rá. Áttesszük egy jénai edénybe, aláöntjük a zsiradékot, lefedjük, 15 percre a 180 fokos sütőbe tesszük. Amíg teljesen átsül a hús a sütőben, a salátát nagyobb darabokra vágjuk, a zellert és az édesköményt vékonyan felszeleteljük. Az almát kimagozzuk, szintén felszeleteljük. Végül az egészet meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal. A húst kivesszük, felszeleteljük, mehet a saláta tetejére. A végén pedig durvára vágott kesudióval szórjuk meg. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |